Категории
Нови книги
Адмиралът на султан Мехмед II
Адмиралът на султан Мехмед II
18.00 лв.
Информация
Майкъл Роберто е професор по мениджмънт, управление и бизнес стратегии в Bryant University. Той става щатен професор в Bryant, след като шест години работи в Harvard Business School . Бил е също и асоцииран професор в Университета на Ню Йорк.
В последната си книга Know What You Don’t Know, издадена през февруари 2009 г., проф. Роберто разглежда въпроса, как лидерите да откриват отрано скритите проблеми в организацията и да разпознават лошите новини, преди още те да ескалират и да се превърнат в неуспехи. Защо великите лидери не приемат Да за отговор /"Класика и Стил", 2009 г./, предпоследната негова книга, е класирана в топ 10 на най-добрите бизнес заглавия в Канада. Публикувал е статии, базирани на неговите изследвания, в престижни списания като Harvard Business Review, California Management Review, MIT Sloan Management Review и др.
Проф. Роберто разработва програми за развитие на лидерството, води обучения и консултира голям брой фирми, между които са Apple, Mars, Federal Express, Morgan Stanley, Coca-Cola, Wal-Mart, Simens и др. Той също така представлява в Правителството на САЩ организации като FBI, NASA, EPA и TSA. Повече от шест години води летни семинари в Nomura School of Advanced Management в Токио.
Проф. Роберто получава бакалавърска степен в Harvard College през 1991 г. Четири години по късно – през 1995 г., защитава с отличие магистърска степен в Harvard Business School, а през 2000 г. получава - също в HBS, докторска степен.
За своята изследователска, преподавателска и научна дейност е удостояван с много награди.
В свободното си време обича да се занимава с градинарство, спорт, туризъм и кулинария. Живее в Холистоун, Масачузетс, със своята съпруга и трите им деца.
Проф. Роберто редовно пише в своя блог, който е признат за един от най-добрите в топ 50 бизнес професорски блогове в света.
Защо великите лидери не приемат ДА за отговор
Автор