Категории
Нови книги
Розовият Балон
Розовият Балон
0.00 лв.
Информация
Той е американски специалист по външна политика. Ледийн е един от най-известните неоконсерватори в САЩ. Част от неговите изследвания са посветени на тероризма и на държави като Иран, Близкия Изток, Италия, на американо-китайските отношения, на разузнаването и на страните от Африка – Мозамбик, Южна Африка и Зимбабве.
Бил е консултант на Съвета по национална сигурност на Съединените щати, Държавния департамент на САЩ и Държавния департамент по отбрана. Заемал е длъжността специален съветник на Държавния секретар на Съединените щати. В продължение на 20 години е бил преподавател в Американския институт по предприемачество, член е на Фондацията за защита на демокрацията. Има съществен принос и като редактор в National Review, Wall Street Journal, Fox News и е участвал в редица радиопредавания. Член е на Еврейския институт по въпросите на националната безопасност и на неговия Борд на съветниците.
През 1974 г. заминава за Рим, където изследва историята на италианския фашизъм. През 1980 г. започва да работи за италианското разузнаване, а по-късно става съветник на Държавния секретар Александър Хейг.
Роден е през 1941 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Присъдена му е степен доктор на науките от Университета Висконсин-Медисон, където специализира по темата за съвременна Европа. По-късно е бил поканен за професор в Римския университет.
Страстен почитател е на Николо Макиавели, когото счита за един от най-великите политически мислители. Според него Макиавели комбинира демократическия идеализъм с необходимия политически реализъм, за да пази и защитава идеализма в най-голяма степен.
Автор е на няколко книги и на много статии – повече от 39. Женен е и има три деца, които работят в областта на отбраната.
Макиавели за модерното лидерство
Автор