Категории
Нови книги
ИЗХОД от Лабиринта
ИЗХОД от Лабиринта
10.00 лв.
Информация
Той е основателят на New Vantage Group /1997 г./, фирма, която използва иновативни инструменти за насочване на частен капитал към нововъзникващи компании, като предлага консултантски услуги както на рискови фондове, така и на ангелски групи. В продължение на повече от десет години той участва в различни частни фондове и мрежи.
Джон Мей е управляващ главен съдружник в Calvert Social Venture Partners, базирана във Вашингтон фирма за рисков капитал, която се специализира в осигуряване на капитал за новостартиращи компании, както и за оказване на подкрепа на тези начинания за по-бързия им растеж.
Съветник и член е на Инвестиционния комитет на Women’s Growth Capital Fund, също със седалище във Вашингтон, който разполага с ресурс в размер на 30 млн. долара.
Неговата компания NVG изпълнява функциите на представителство за региона на Средното Атлантическо крайбрежие на Solstice Capital, рисков фонд със седалище в Бостън с финансов ресурс в размер на 23 млн. долара.
През 1999 г. Джон Мей става един от съоснователите на Вечерния клуб, заедно с Кал Симънс.
През 1991 г. той активно работи за създаването на националната организация с нестопанска цел Investor’s Circle, която обединява 150 фамилни и институционални инвеститори. В допълнение малко по-късно, през 1996 г., Мей е сред основателите на Private Investors Network, на която е и изпълнителен директор. Това е ангелска мрежа, спонсорирана от Mid-Atlantic Venture Association, която постепенно се разраства и набира повече от 130 членове.
Мей участва в няколко борда на директорите на организации с нестопанска цел, сред които са: Students for Responsible Business, The Institute for Education Leadership, First Tuesday във Вашингтон, както и в два университетски инкубатора.
Макар че е роден във Вашингтон, Мей живее заедно съпругата си и децата си в Маклейн, Вирджиния.
Всеки бизнес се нуждае от един "ангел"
Автор