Категории
Нови книги
Адмиралът на султан Мехмед II
Адмиралът на султан Мехмед II
18.00 лв.
Информация
Кал Симънс е изключително успешен мениджър и дългогодишен ангелски инвеститор. Създател е на компанията Cal Simmons Travel, която двадесет и две години по-късно продава на фирма Navigant – четвъртата най-голяма компания в страната в тази област.
Той е един от съоснователите и ръководител на Вечерния клуб, на eMedia Club, както и на Washington Dinner Club, а също така и на множество други рискови фондове за подкрепа на стартиращи начинания посредством представяне на финансов ресурс, опит и професионални съвети. Поддържа също активни връзки с други ангелски инвеститори и ги съветва при откриването, инвестирането и разширяването на обещаващи млади технологични компании.
Кал Симънс притежава значителен опит в кредитирането на първоначалния етап от основаването на частни компании. Създава и ръководи няколко рискови инвестиционни клубове, натрупал е изключително богат опит като ангелски инвеститор. Инвестирал е в повече от тридесет стартиращи начинания. Главни изпълнителни директори се обръщат непрекъснато към него за участие в бордове на директори или за работа при тях като консултант, направляващ дейността им.
Настоящ член и бивш председател на вашингтонския клон на Young Presidents Organization /YPO/.
Състезател по тенис от национален мащаб и активен участник в благотворителни акции в региони на Александрия, Вирджиния, където живее със семейството си – съпругата си Сали и трите си деца.
Всеки бизнес се нуждае от един "ангел"
Автор