Категории
Нови книги
Култури и организации - трето преработено и допълнено издание
Култури и организации - трето преработено и допълнено издание
35.00 лв.
Информация
Той е изследовател, един от най-известните и предпочитани бизнес автори в света по въпросите на лидерството, а като консултант е помагал на много личности и компании да реализират пълния си икономически потенциал.
Започва кариерата си като радио- и телевизионен репортер. По-късно основава Jennings-McClothlin&Company, консултантска фирма, която става най-голямата консултантска фирма в областта на медиите в целия свят. Неговата програмна стратегия и стратегия по продажбите прави революция в областта на медийната индустрия.
Дълго време провежда изследвания на най-динамични компании в света и на базата на тези изследвания пише книгата в съавторство с Лорънс Хотън Не големите изяждат малките, а бързите поглъщат бавните /"Класика и Стил", 2005 г./. Тя вече е преведена на 32 езика, а USA Today я класира сред 25-те най-добри книги в света.
Дейността на неговия изследователски екип продължава. Правят проучвания върху работата на 10 от най-успешните компании в света, които са имали в продължение на 10 години удвояване на ръста и печалбите. Резултат от тези проучвания е книгата Think BIG –Act Small.
В следващата си книга Hit the Ground Running – A Manual for Leaders проследява тактиката и стратегиите на 10-те най-добри главни изпълнителни директори в света, които са реализирали най-добри икономически резултати в периода 2000 – 2009 г.
През 2011г. излиза от печат най-новата му книга The Reinventors – How Extraordinary Companies Pursue Radical Continuous Change, в която разкрива тайните на тези лидери и организации, които са били с най-големи реинвестиции и са се трансформирали най-успешно. Общо досега Дженингс и неговият екип са изследвали дейността на над 120 000 компании.
Критиците и изследователите определят Джейсън Дженингс като един от тримата най-значими бизнес лектори на планетата.
Дженингс и неговото семейство разпределят времето си между Сан Франциско и Timber Rock Shore в Мичиган.
Не ГОЛЕМИТЕ изяждат МАЛКИТЕ, а БЪРЗИТЕ поглъщат БАВНИТЕ
Автор