Категории
Нови книги
Самоуправление и Едноминутният мениджър
Самоуправление и Едноминутният мениджър
12.00 лв.
Информация
Михаил Минков преподава Междукултурни различия и Организационно поведение във Висше Училище Международен Колеж, София, който работи по програми на Портсмътския университет. Той е ученик на Хеерт Хофстеде, холандския основоположник на статистическия подход към съвременната културна антропология, и понастоящем негов сътрудник и съавтор (заедно с още двама изследователи) на най-новата версия на Values Survey Мodule - изследователски проект за измерване на културни различия. Минков е също официален рецензент на статии в Journal of Cross-Cultural Psychology – едно от най-престижните списания в света в психологията и социалните науки.
От юношеските си години Михаил Минков посещава, живее, учи и работи в различни културни среди: първо във Френския лицей "Ла Марса" в Тунис, а по-късно на Ферьорските острови (Дания), в Норвегия, Великобритания, САЩ и Словения. Получил е магистърска степен по английски език и литература от Софийския университет, а понастоящем е докторант към Катедра „Скандинавистика“. Публикувал е множество статии в областта на езиците, културата и управленските науки, издадени в България, Белгия, Словения, Великобритания и САЩ. Той е първият и единствен преводач от староисландски на български (саги, разкази и поеми, издадени от „Народна култура“ и „Хемус“), от староанглийски на френски (поеми, издадени от Университета в Льовен, Белгия), а също и единственият автор на граматика на ромския език в Западна България (публикувана в САЩ).
През 2007 г. Издателство „Класика и Стил“ публикува книгата на Михаил Минков What Makes Us Different and Similar; A New Interpretation of the World Values Survey, в която авторът говори за нови културни измерения, неизвестни досега в науката. Книгата получава бързо признание във водещите академични кръгове в света. Списание International Journal of Cross-Cultural Management назначи Питър Смит – един от най-известните изследователи в областта на междукултурните различия – за рецензент на книгата и одобри за издаване положителната му рецензия. Списание Cross Cultural Research публикува статия на Минков, в която се доказва връзката между гордост и нисък образователен успех (описана в настоящата книга), а Хеерт Хофстеде прие новите културни измерения на Минков и ги включи в новия Values Survey Module, който понастоящем съдържа въпроси за седем измерения – петте класически измерения на Хофстеде плюс двете нови на Минков.
"Европейци сме ний, ама ..."
What Makes Us Different and Similar
Защо сме различни
Култури и организации - трето преработено и допълнено издание
Автор