Категории
Нови книги
Пътят на кабалиста
Пътят на кабалиста
18.00 лв.
Информация
Ал Рийс е световноизвестен и признат стратег на маркетинга и автор / или съавтор/ на 11 книги, станали бестселъри не само в Съединените щати, но и в цял свят. Той е съучредител и президент на консултантската фирма Riеs & Ries със седалище в Атланта, заедно със своята дъщеря Лаура Рийс.
Ал Рийс е завършил хуманитарни науки в университета DePauw. Известно време е работил в рекламния отдел на General Electric, а през 1963 г. основава собствена рекламна агенция в Ню Йорк - Ries Cappiello Colweel, която по-късно преобразува във фирма Trout & Ries, занимаваща се с маркетингови стратегии.
В съавторство с Джак Траут, през 1972 г. Рийс създава термина "позициониране", публикувайки статия в списание Advertising Age. Концепцията за позиционирането е равностойна на революция за това, как хората подхождат и разглеждат рекламата и маркетинга. Маркетингът е традиционният начин за комуникация, но успешният бренд е този, който отваря ниша в мисленето, а след това пръв запълва това пространство с името на марката.
Цялата философия на успешния и ефективен в дългосрочна перспектива маркетинг се основава на брендинга. Целта на всяка организация е да гради бизнеса си върху марката, защото когато марката е това, което продава продукта, а не маркетинг инструментите, става ясно какво означава брендингът за бизнеса.
Списание Advertising Age в юбилейното си 75-о издание , по повод на своята 75-а годишнина , обявявайки най-важните събития за този период, под № 56 класира позиционирането.
Ал Рийс е бил президент на Асоциацията на промишлените рекламодатели / сега известна като Бизнес асоциация по маркетинг/ и на Рекламен клуб на Ню Йорк. Бил е също така председател на Клуб Andy Awards. През 1989 г. му е присъдена наградата Tops in Marketing от Sales & Marketing Executives International. През 1999 г. списание PR Week го поставя в списъка на 100-те най- влиятелни в областта на пъблик рилейшънс хора на ХХ век.
Сега Ал Рийс води ежемесечна колона по маркетинг в AdAge.com и пише материали в RiesReport.com. Негови любими занимания са подводно плуване и езда. Живее в Атланта, щата Джорджия.
През 1994 г. Ал Рийс, заедно със своята дъщеря Лаура Рийс, основава компанията Ries & Ries- компания за маркетингови стратегии.
11 неизменни закона на интернет брендинга
22 неизменни закона на брендинга
Залезът на рекламата и възходът на пъблик рилейшънс
Неизменните 22 закона на маркетинга
Произход на търговските марки
Фокус
Автор