Категории
Нови книги
Самоуправление и Едноминутният мениджър
Самоуправление и Едноминутният мениджър
12.00 лв.
Информация
Джералд Залтман е професор по бизнес администрация в Harvard Business School. Съдиректор е на Харвардската инициатива “Разум, мозък, поведение”. Съучредител и старши партньор е в изследователската консултантска фирма Olson Zaltman Associates, сред клиентите на която са едни от най-уважаваните в света фирми и марки.
Завършва бакалавърска степен по социология в Университета "Джон Хопкинс" и магистърска степен в Чикагския университет. До идването си в HBS през 1991 г. заема различни длъжности в Северозападния университет и в университета в Питсбърг.
Неговите научни изследвания са съсредоточени върху поведението на клиентите и маркетинговите стратегии. Книгата му Как мислят потребителите? /"Класика и Стил", 2005 г./ е преведена на 15 езика. За нея получава няколко награди и тя влиза в петицата на най-продаваните бизнес книги в Северна Америка и Европа. Най-новата книга, написана в съавторство с Линдсей Залтман, е Marketing Metaphoria: What Deep Metaphors Reveal about the Minds of Consumers /2008/. Книгата разглежда дълбоките метафори и безсъзнателните рамки, които хората използват и които влияят на техните мисли и поведение.
Проф. Залтман е автор и съавтор на четиринадесет книги в областта на социалните изменения, маркетинг и използването на знания . Редактор и съредактор е на още дванадесет. Неговата работа и идеи са представяни в най-влиятелните издания – The New York Times, Fortune Magazine, Forbs, Time и др. Лектор е на редица конференции и е консултант на много световноизвестни корпорации. Има три патента за изследванията на инструментите на пазара, включително патент за невромаркетинг – нова област на маркетинга, която изучава сетивно-двигателните, когнитивните и емоционалните реакции на потребителите, подложени на маркетингови стимули като име, лого и други атрибути на бренда, съчетания на цветове, звукови сигнали, символи и др.
Бил е президент на Асоциацията за изследвания на потребителите. Носител е на престижни награди и почести, присъждани от различни професионални асоциации.
Как мислят потребителите?
Автор