Категории
Нови книги
ИЗХОД от Лабиринта
ИЗХОД от Лабиринта
10.00 лв.
Информация
В продължение на повече от три десетилетия името на Филип Котлър е синоним на маркетинга. Той е един от видните стратези на търговската марка и автор на 35 основополагащи трудове по маркетинг.
С многогодишната си изследователска и преподавателска дейност във Висшето училище по маркетинг “Келог” към Северозападния университет в Илиноис, оценявано като “най-доброто училище за обучение по маркетинг”, професор Котлър има значителен принос за неговия успех.
Получава магистърската си степен по икономика в Чикагския университет, а докторската - в Масачузетския технологичен институт. Работи по постдокторска специализация по математика в Харвард и по поведенчески науки в Чикагския университет. Почетен доктор е на Университета в Стокхолм, Цюрихския университет, Атинския университет, Висшето училище по търговия в Париж, Виенския университет по икономика и бизнес администрация и др.
Автор и съавтор е на много известни трудове, между които Стратегически маркетинг на нестопанските организации, Управление на маркетинга, Котлър за маркетинга, Еволюция на маркетинга, Маркетинг съвети от А до Я /всички издадени на български език от ”Класика и Стил”/, "Латерален маркетинг", "Хаотика", Social Marketing, The Marketing of Nations, Marketing for Hospitality and Tourism и др. Има над сто публикувани статии във водещи списания, част от които са му донесли награди за най-добри статии.
Проф. Котлър е обявен за водещия лидер в маркетинг мисленето от Американската маркетингова асоциация и за основател на модерния маркетинг мениджмънт от Handbook of Management Thinking.
През 2005 г. е на четвърто място в класацията на Financial Times за най-великите личности в мениджмънта след Питър Дракър, Бил Гейтс и Джак Уелч и преди Майкъл Портър, класиран на пето място. Той е първата академична личност в списъка и единственият експерт по маркетинг.
Носител е на много престижни награди за заслугите си към постиженията на съвременния маркетинг, а така също и на почетни степени от 12 университета в Съединените щати и други страни.
Европейската асоциация на консултантите по маркетинг присъжда на Филип Котлър наградата “Отлични постижения в маркетинга”.
През 2002 г. Академията по маркетингова наука му присъжда приза “Преподавател по маркетинг на годината”.
През 2008 г. бе определен от Wall Street Journal за шестия най-влиятелен бизнес мислител.
Последните му разработки в областта на развиващата се маркетинг стратегия и практика го поставят на 11-о място в класацията Thinker 50 - списък с петдесетте най-големи мислители в областта на бизнеса от всички браншове.
Книгата на проф. Котлър Управление на маркетинга /"Класика и Стил", 2002 г./, отпечатана за първи път през 1967 г., е издавана десет пъти и е обявена за една от 50-те книги за бизнес на всички времена.
През последните години проф. Котлър пътува в Европа, Азия и Южна Америка, където изнася лекции пред различни аудитории за принципите на маркетинга като наука и тяхната приложимост за повишаване на конкурентоспособността.
Бил е съветник на управленските екипи на едни от най-големите компании в света по въпроси, свързани с това, как да развиват и позиционират уменията и ресурсите на своите компании с оглед на глобалната конкуренция. Сред тези компании са IBM, General Electric, Ford, Apple, Motorola, AT&T, Bank of America, Merrill Lynch и др.
Проф. Филип Котлър два пъти посети България – през ноември 2007 г. и през септември 2009 г., и проведе семинари. На последния семинар пред публика от 1800 души той представи най-новите идеи от стратегическия и тактическия маркетинг и обясни на участниците как могат да бъдат полезни за бизнеса и неговите партньори, за да печелят и доминират на определени пазари.
Целта на една компания е да създава потребители. Те са тези, които движат бизнеса. Иновациите и маркетингът го раздвижват – те създават възможност за продажба на продукта. Всичко останало са разходи. Светът навлиза в епоха на по-голяма турбулентност. Днес жизненият цикъл на продукта е по-кратък, затова повече от всякога е нужно да научим изкуството да привличаме потребители, посочи професорът.
Еволюцията на маркетинга
Котлър за маркетинга
Маркетинг съвети от А до Я
Стратегически маркетинг за нестопанските организации
Управление на маркетинга
Въведение в маркетинга
Автор