Категории
Нови книги
Адмиралът на султан Мехмед II
Адмиралът на султан Мехмед II
18.00 лв.
Информация
Алън Акселрод е американски писател и автор на над 64 книги, по-голяма част от които са в областта на историята, бизнеса и лидерството.
Получава докторска степен в университета в щата Айова, специализирайки в областта на литературата и културата на колониална Америка и ранния период на създаването на САЩ. Преподавал е в Lake Forest College и Furman University , работил е в публичната администрация и е консултант на исторически музеи, културни институции, телевизионни предавания в WB Network и Discovery Channel.
Многократно е представян във Fortune и Business Week и е чест гост в новинарските програми.
Освен книгите му Патън за лидерството /”Класика и Стил”, 2002 г./ и Елизабет I Главен изпълнителен директор /”Класика и Стил”, 2001 г./, станали бестселъри, той е автор и на много други заглавия, посветени на велики личности и техния стил на управление -Уинстън Чърчил, Томас Едисон, Джордж Вашингтон, Дуайт Айзенхауер. Творчеството му включва и пресъздаването на значими събития от световната история като Втората световна война, Американската революция, Студената война и др.
Автор е и на много популярни книжки отново в областта на историята и бизнеса, предназначени за най-малките и най-младите читатели.
Елизабет I, Главен изпълнителен директор
Патън за лидерството
Автор