Категории
Нови книги
Ягодовите полета – част втора
Ягодовите полета – част втора
18.00 лв.
Информация
Признат за топмениджъра на всички времена в Съединените щати, Джак Уелч е роден през 1935 г. в Масачузетс в семейството на кондуктор и домакиня.
Завършва през 1957 г. Масачузетския университет и е един от двамата най-добри студенти, получили диплом на инженер-химик. По-късно защитава докторска степен по философия от Университета в Илинойс и Шампейн и през 1960 г. започва работа в General Electric. Откровено амбициозен, Джак Уелч оглавява компанията през 1981 г. и цели 20 години – до пенсионирането си, остава главен изпълнителен директор на компанията.
Известен е в историята на компанията и бизнеса с оригинални и изключително успешни инициативи, модернизирайки и превръщайки GE в промишлен колос. Съкращаване на бюрокрацията, глобализация, Sigma Six, е-бизнес, сливания и придобивания , екипно лидерство са само част от инициативите, с помощта на които стойността на GE нараства от 12 до 280 милиарда долара.
След напускане на поста през 2001 г. публикува биографията си Джак: направо от сърцето /"Класика и Стил", 2005 г./, а по-късно пише и признатата за библия на бизнеса книга Да печелиш /"Класика и Стил", 2008 г./.
Днес Джак Уелч оглавява своя собствена консултантска компания, която консултира главни изпълнителни директори на най-големите американски фирми.
Изнася семинари по всички краища на света , заедно със своята втора съпруга Сузи Уелч.
Джак: Направо от сърцето
Да печелиш
Автор