Категории
Нови книги
ИЗХОД от Лабиринта
ИЗХОД от Лабиринта
10.00 лв.
Информация
Хари Левинсън е професор по клинична психология в отделението по психиатрия в Медицинския университет в Харвард. Основател е на Института Левинсън.
Консултант и лектор е в много бизнес, академични и правителствени организации.
За големи постижения в консултантската си дейност по психология е носител на наградата на Пери Л. Рорер през 1984 г.; на наградата на Масачузетската психологическа асоциация през 1985 г.; на наградата за Професионална практика за организационно развитие от Американското общество за обучение и развитие през 1988 г.; признат е за носител на наградата на И. Артър Маршал на Асоциацията на възпитаниците на Менингер през 1990 г.; заедно със свой колега е носител на наградата на Американската асоциация по психология за значими професионални заслуги в сферата на знанието през 1992 г.
Бил е президент на борда на Американските професионални психолози, на Психологическата асоциация на Канзас и е оглавявал Комитета за консултации на Канзас към Американската комисия по човешки права.
Д-р Левинсън е автор на много статии и книги. Водещ автор е на поредицата "Човек, мениджмънт и умствено здраве" и автор на "Емоционалното здраве в работата"; "Стресът у мениджъра"; "Диагностика на организацията"; "Заблудата, че подчинените са магарета"; "Психология на човека"; "Наръчник по психология" и "Наръчник по психология: ръководство".
Ученият-практик е автор и на "Готов, Стрелба, Цел: Избягване на мениджмънта по импулси" и "Отличната кариера".
Съавтор е заедно с д-р Стюард Розентал на "Корпоративното лидерство в действие", за която им е присъдена наградата за Книга на Американския колеж за мениджъри в здравеопазването.
ХАРИ ЛЕВИНСЪН за Психология на лидерството
Автор