Категории
Нови книги
Арменски легенди и поеми
Арменски легенди и поеми
15.00 лв.
Информация
Продължи

22 Юли: Институциите за публични услуги се нуждаят от ясно формулирана мисияНие постигнахме това, което се опитвахме да постигнем.

Първо, институциите за публични услуги се нуждаят от ясна дефиниция на своята мисия. Какво се опитват да правят? Защо са създадени? Дефиницията трябва да се фокусира върху целите, а не върху програми и проекти. Програмите и проектите са средства за постигане на целта. Те винаги трябва да се разглеждат като временни и на практика краткотрайни. Второ, институциите в областта на публичните услуги се нуждаят от реалистично заявяване на целите. Те трябва да кажат: „Нашата работа е да се борим с глада,” а не „Нашата работа е да премахнем глада”. Целите трябва да са истински постижими и реалистични, така че накрая да се каже, „Нашата цел е изпълнена”. Повечето цели трябва да са насочени към оптималното, а не към максималното. Тогава ще е възможно да се каже „Ние постигнахме това, което се опитвахме да постигнем”. Трето, провалът да се постигнат целите трябва да се разглежда като показател, че целите са погрешни или поне, че са дефинирани погрешно. Ако една цел се провали след многократни опити, трябва да се приеме, че тя е погрешна. Неуспехът в постигането на целите е убедителна причина да се постави под съмнение валидността им – точно обратното на това, в което много институции за публични услуги вярват.

ПРЕПОРЪКИ ЗА ДЕЙСТВИЕ: Опишете мисията на вашата институция с идеална цел. Дали е достижима, или е пожелателно твърдение? Ако е последното, заместете го с реалистично и наистина постижимо изложение на целите.

Иновации и предприемачество
22 Юли

Питър Дракър
предлага да помислим ДНЕС за:

Институциите за публични услуги се нуждаят от ясно формулирана мисия
Ние постигнахме това, което се опитвахме да постигнем.
Автор