Категории
Нови книги
Илюстрован джобен пътеводител на София
Илюстрован джобен пътеводител на София
9.00 лв.
Информация
Продължи

23 Март: Силата на електронната търговияПродажбите вече не са свързани с производството, а с дистрибуцията.

За информационната революция електронната търговия означава същото, което са железниците за индустриалната революция. Железниците се справят с разстоянието – електронната търговия го елиминира. Интернет предоставя на предприятието възможност да свърже една дейност с друга и прави достъпни данните в реално време, както вътре в компанията, тъка и за външните доставчици, като свързва каналите за дистрибуция с клиентите. Интернет засилва тенденцията за дезинтегриране на корпорацията.
Но голямата сила на електронната търговия е в това, че осигурява на клиентите широка гама от продукти, независимо кой ги произвежда. Примерите са Amazon.com и CarsDirect.com. Електронната търговия за пръв път отделя продажбите от производството. Продажбите вече не са обвързани с производството, а с дистрибуцията. Няма абсолютно никаква причина средствата за електронна търговия да се ограничават до маркетинга и продажбата на един пазарен продукт или марка.

ПРЕПОРЪКИ ЗА ДЕЙСТВИЕ: Вашият бизнес подобен на Amazon.com ли е или на местната книжарница? Ако е първото, предложете как да използвате електронната търговия, за да печелите.

Мениджмънт: задачи, отговорности, практики
Следващото общество (Corpedia Online Program)
23 Март

Питър Дракър
предлага да помислим ДНЕС за:

Силата на електронната търговия
Продажбите вече не са свързани с производството, а с дистрибуцията.
Автор