Категории
Нови книги
Как да разбираме Майкъл Портър
Как да разбираме Майкъл Портър
20.00 лв.
Информация
Продължи

23 Октомври: Децентрализация на правителствотоРеприватизацията ще възстанови силата и капацитета за представяне на болното и неспособно правителство.

„Децентрализацията”, приложена към правителството, не е просто друга форма на „федерализъм”, при който местното, а не централното правителство се натоварва с изпълнението на задачите. Това по-скоро е система на политика на използване на другите, неправителствените институции на обществото от организации за фактическото „правене”, т.е. за представяне, опериране, изпълнение.
Правителството трябва да започне с въпроса: „Как работят тези институции и какво могат да правят?” След това е нужно да се запита: „Как да се формулират и организират политическите и социални цели така, че да се превърнат във възможност за представяне на тези институции?” След това трябва да попита: „Какви възможности за изпълнение на политическите цели предлагат на правителството тези институции?” Реприватизацията няма да отслаби правителството. Основната ґ цел е да възстанови силата и капацитета за представяне на болното и неспособно правителство. Ние не можем да продължим да вървим по пътя, по който се движи правителството. По този път можем да получим само повече бюрокрация, а не повече представяне.

ПРЕПОРЪКИ ЗА ДЕЙСТВИЕ: Изгответе предложение, за да превърнете социалната програма във възможности за вашата организация или за стартиране на такава програма.

Епохата на хаоса
23 Октомври

Питър Дракър
предлага да помислим ДНЕС за:

Децентрализация на правителството
Реприватизацията ще възстанови силата и капацитета за представяне на болното и неспособно правителство.
Автор
Промоция
Конкурентното предимство на нациите
Конкурентното предимство на нациите
45.00 лв.    33.75 лв.