Категории
Нови книги
Асеневци - Asen Dynasty
Асеневци - Asen Dynasty
15.00 лв.
Информация
Продължи

22 Април: Дали сте добър съдник на хората си?„Има само мениджъри, които взимат правилни решения, отнасящи се до хора… и други, които взимат погрешни решения и после дълго се разкайват.”

„Знам, – продължи г-н Слоан, – Вие мислите, че винаги съм добър съдник на хората. Повярвайте ми, няма такъв мениджър. Има само мениджъри, които взимат правилни решения, касаещи хората, но внимателно … и мениджъри, които взимат погрешни решения и после дълго се разкайват. Задължени сме да не правим много грешки не защото сме безгрешни, а защото трябва да сме съвестни”.
Решенията, касаещи хората, обикновено провокират разгорещени дебати в изпълнителния комитет на General Motors. Но веднъж целият комитет се съгласява по отношение на един кандидат – той разрешава превъзходно конкретна криза, разрешава проблем по красив начин, с апломб загасява пожара още в началото, разказва Слоан и продължава: „Това е впечатляващо постижение на въпросния г-н Смит, как успява да преодолее кризата толкова блестящо?” За друг случай г-н Слоан казва: „Знаем, че г-н Джордж не може да прави много неща. Да, той не е блестящ, нито бърз, и изглежда безличен. Но пък винаги е работил безупречно”. И г-н Джордж става най-успелият генерален мениджър на голям клон на компанията в трудни времена.

ПРЕПОРЪКИ ЗА ДЕЙСТВИЕ: Направете взимането на решения, касаещи хората, ваш топ приоритет. Изразходвайте повече време за взимането на решения, за да не се разкайвате после дълго.”

Приключенията на страничния наблюдател
22 Април

Питър Дракър
предлага да помислим ДНЕС за:

Дали сте добър съдник на хората си?
„Има само мениджъри, които взимат правилни решения, отнасящи се до хора… и други, които взимат погрешни решения и после дълго се разкайват.”
Автор