Категории
Нови книги
Адмиралът на султан Мехмед II
Адмиралът на султан Мехмед II
18.00 лв.
Информация
Заглавие: Кризата на публичния мениджмънт
ISBN: 978-957-327-036-1
Обем: 319 стрaници
Корица: Твърда корица
Дата на издаване: 18.09.2007
Цена: 16.00 лв.

Беше бедно, забранено, предначертано, спокойно и еднакво. Стана меркантилно, всепозволено, истерично и много различно. Отгоре и отдолу материя и актьори еднотипни, но в различни роли. И преди, и сега начело стояха и стоят системни бандити, безскрупулно ползващи държавата в своя изгода и за свое удоволствие. Преди бяха комунистически, патриотичен и интернационален “елит” или “лидери”, покровителствани от Москва, сега ­ демократически, капиталистически, пак патриотични и вече глобалистки “елити” и “лидери”, подкрепяни този път от Брюксел и Вашингтон.

Едни и същи групи, родове, фамилии и слугинстващите около тях кръгове ръководеха и ръководят строителството ту на социализЪма, ту на модерния капитализъм. Както се наложи и накъдето задуха вятърът. А “негово величество” народът, както се спотайваше и оцеляваше преди, така се спотайва и оцелява и сега, но вече има една опция в повече -­ емиграцията. Преди верни на партията и нейната държава социалистически труженици, сега лоялни на олигархията/мафията и нейната държава наемници с изпепелени души.

Казват, че можело да бъде и по-зле. Сигурно е, че можеше да бъде далеч по-добре. Най-сигурно е обаче, че е така, както е. В случай че не ни харесва, ­ длъжни сме да се променим или пък примирим. В единия случай има надежда и смисъл, в другия няма. Изборът е първо на всеки един от нас поотделно и след това на всички заедно, ако изобщо го можем това упражнение “заедно”.

Светослав Ставрев


Мнения
Автор
Известия
ИзвестияИнформирайте ме за нови издания на Кризата на публичния мениджмънт
Препоръчай на приятел


Препоръчайте тази книга чрез майл