Категории
Нови книги
Дами канят
Дами канят
15.00 лв.
Информация
Заглавие: Основи на лидерството
ISBN: 954-9964-34-5
Обем: 234 стрaници
Корица: Твърда корица
Дата на издаване: 25.02.2002
Цена: 10.00 лв.

Откъс: Продължи

Всички сме задължени да ръководим. Лидерството не е запазена територия само за главните изпълнителни директори или генералите от армията. Всеки от нас е в положение да ръководи нещо по някое време: ръководим семейството си, група приятели, екип в работата, малък бизнес или многонационална корпорация. В нашия свят на нарастващи възможности и на все по-големи изисквания за лична инициатива лидерството е житейско умение, което всички ние трябва да развиваме, ако искаме да реализираме напълно възможностите си. Лидерството може да бъде изучавано. Успешните ръководители използват система от техники, най-ценните от които са предложени и илюстрирани с примери в тази книга. По този начин тя представлява набор от инструменти, а не просто гола теория. Тя е практична, а не философстваща. И целта й е да бъде полезна както за ръководителите на екипи, така и за лидерите на корпорации. Следващите шест точки са изключително важни, за да можем да разберем по-точно основите на лидерството:

  1. Основата на Лидерството = Идея х Вдъхновение х Импулс. Всеки, който лично се заеме със своя екип, за да създаде идея и вдъхновение, и импулс, почти сигурно ще бъде гледан като ръководител. Някои лични качества като харизмата могат да помогнат при ръководенето, но ръководството съвсем не се основава само на това. Техниките на ръководството, които могат да бъдат усвоени, са много по-важни. И, разбира се, може да сте сигурни, че ще имате по-голяма харизма, ако прилагате тези техники ефикасно във всекидневието.
  2. Лидерството винаги включва инициативност и търсене на промени. В наши дни нищо не е постоянно и никой ръководител не може да води организация, ако не би могъл да я развива. Например лидерът понякога действа просто като говорител на екипа или организацията си, но той рядко прави това, ако не е на висока длъжност. Лидерът неизбежно използва длъжността си, за да изгради една всеобща идея или вдъхновение, или импулс.

Мнения
Потребители, закупили тази книга, са закупили още и следните книги:
Автор
Известия
ИзвестияИнформирайте ме за нови издания на Основи на лидерството
Препоръчай на приятел


Препоръчайте тази книга чрез майл