Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/p.petkova/osc/includes/functions/database.php on line 110
Класика и Стил
Категории
Нови книги
Вчера
Вчера
15.00 лв.
Информация
Заглавие: Първичната сила на обучението
ISBN: 954-9964-30-2
Обем: 176 стрaници
Корица: Твърда корица
Дата на издаване: 19.02.2002
Цена: 10.00 лв.

Откъс: Продължи

Какво бихте искали: 

  • - Да имате повече време за себе си?
  • - Да сформирате група от колеги, които отдадено работят за вас?
  • - Да извличате полза от по-голямата ефективност както между тези, които работят за вас, така и във вашата организация в по-широк план?
  • - Да изграждате по-умело обучението, което може да прилагате както в работата, така и извън нея?

Ако е така, вие не сте сам. Вие сте един от новото поколение ръководители – поколение, осъзнало, че единовластието вече не действа, че „да вземеш властта“ вече не е достатъчно. Новото поколение се стреми да влияе на хората и събитията, като използва древните умения на обучението. Тези умения са познати на големите майстори и на техните последователи открай време, но бяха загубени в тъмните години на обществената индустриализация. Едва напоследък те бяха преоткрити от по-ефективните организации и екипи. Сложността, съществуваща в съвременната бизнес сфера, показва, че началникът вече не е в състояние да взема най-точните решения и че „подчинените“ са способни да правят това по-добре колективно; че началникът не може вече достатъчно резултатно да наблюдава всичко и  да предприема всички допълнителни действия за усъвършенстване на работния процес. Освен това може да се каже, че ефикасността на назначения мениджър не е доказана. Именно затова новото поколение мениджъри използва широк репертоар от управленски стилове – понякога с предварителна подготовка, понякога без, според случая. Но тя или той употребяват постоянно обучаващи техники, които са илюстрирани нагледно в тази книга. Погледнато по-практично, новото поколение осъзнава, че „дори майсторът не може да свърши цялата предстояща работа“ и че майсторът-ръководител трябва по подходящ начин да разпредели задачите. Група от способни чираци и последователи е просто необходима на истински ефикасния ръководител и често именно той (ръководителят) е способен да развие тези умения сред колегите си.


Мнения
Потребители, закупили тази книга, са закупили още и следните книги:
17 Октомври

Питър Дракър
предлага да помислим ДНЕС за:

Съзнанието на обществото
Религията не може да обхване никое общество, без да напусне своето истинско Царство.
Автор
Известия
ИзвестияИнформирайте ме за нови издания на Първичната сила на обучението
Препоръчай на приятел


Препоръчайте тази книга чрез майл