Категории
Нови книги
Култури и организации - трето преработено и допълнено издание
Култури и организации - трето преработено и допълнено издание
35.00 лв.
Информация
Заглавие: Култури и организации
ISBN: 954-9964-13-2
Обем: 397 стрaници
Корица: Твърда корица
Дата на издаване: 13.08.2001
Цена: 18.00 лв.

Класическото изследване на Хеерт Хофстеде върху “софтуера на ума” ни помага да се вгледаме в начина си на мислене, а и в това, как не успяваме да мислим като членове на групи. Черпейки от десетилетия детайлни проучвания, авторът разкрива неизследвани досега норми на живота и работата ни заедно. С непоколебима интелектуална смелост и детайлни социални, културологични и организационни изследвания Хофстеде рисува трезва картина на един свят, който не познава себе си – не съзнава сериозните различия между групите, които населяват планетата ни, и е в пълно неведение относно скритите “програми”, които управляват поведението на културите в епохата на главоломно глобално общуване.

Но културният шок, независимо дали това е шокиращият контакт между индивид и нова държава, между организации, между половете или между дипломати от държави в конфликт, може да работи за нас, ако го разберем. А разбирането е ключът към всичко. - пише Хофстеде

Това е книга, която всеки мислещ индивид трябва да прочете. Широкообхватна, оригинална като мислене и жизненозначима, тя ни предлага знания и проникновени размисли, които ще формират бъдещето на живота на индивида и обществото.


Мнения
Потребители, закупили тази книга, са закупили още и следните книги:
Автор
Известия
ИзвестияИнформирайте ме за нови издания на Култури и организации
Препоръчай на приятел


Препоръчайте тази книга чрез майл