Категории
Нови книги
Вчера
Вчера
15.00 лв.
Информация
Заглавие: "Европейци сме ний, ама ..."
ISBN: 978-954-327-040-8
Обем: 224 стрaници
Корица: Твърда корица
Дата на издаване: 18.12.2007
Цена: 14.00 лв.

“Европейци сме ний, ама все не сме дотам”. Така се изразил първият български културолог, Алеко Константинов, преди 112 години в края на “Бай Ганю журналист”. Една от задачите на автора на тази книга е да провери дали думите му са валидни и днес. Къде точно е България на културната карта на Европа и останалия свят? Няма съмнение, че българинът иска да бъде богат, щастлив и спокоен и смята това за хубаво. Но с малки изключения българите не са нито едното от трите. Книгата се спира на въпроси от този род и обсъжда културните особености, които правят българина нещастен и неспокоен, както и на онези, които ще му помогнат да забогатее. Ще се “оправи” ли страната ни? Отговорът, дали ще има такова “оправяне”, е “и да, и не”, тъй като зависи какво разбираме под оправяне, разсъждава авторът.  

Българската култура има онова, което е необходимо за обществото, за да забогатее, защото - както става ясно - по отношение на много черти тя клони към източноазиатската. Въпреки това тя не е съвсем китайска или корейска култура, затова забогатяването ще става по-скоро постепенно, а не чрез азиатското чудо. Но това замогване няма да направи българския род особено щастлив, поне в обозримото бъдеще, и в това отношение няма да се оправим напълно.

Защо е така, какви са другите особености, които ни правят различни от останалите народи, и добре ли е това за българите, можете да разберете след пълния прочит на тази книга.


Мнения
Потребители, закупили тази книга, са закупили още и следните книги:
21 Септември

Питър Дракър
предлага да помислим ДНЕС за:

„Позиция, оставяща след себе си вдовици”
„Позицията, оставяща вдовици след себе си” е погрешен начин на работа в мениджмънта, който може да унищожи един след друг много компетентни хора.
Автор
Известия
ИзвестияИнформирайте ме за нови издания на "Европейци сме ний, ама ..."
Препоръчай на приятел


Препоръчайте тази книга чрез майл