Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/p.petkova/osc/includes/functions/database.php on line 110
Класика и Стил
Категории
Нови книги
Бащата на нещата
Бащата на нещата
9.00 лв.
Информация
Заглавие: Инвестиции
ISBN: 978-954-327-092-7
Обем: 544 стрaници
Корица: Твърда корица
Дата на издаване: 22.12.2015
Цена: 28.00 лв.

Това второ допълнено издание отново предлага един добре премерен баланс между солидна теоретична основа и практическо познание в областта на инвестициите благодарение на богатия професионален опит на автора. Книгата е допълнена с една нова глава: Теория за арбитражно формиране на цените, като по този начин разглеждането на равновесието на капиталовите пазари става по-обхватно и по-пълноценно. В нея са разгледани следните въпроси: какво представлява принципът на арбитриране в областта на търговията с финансови инструменти; как се обяснява поведението на инвеститорите от гледна точка на възможностите за арбитриране; какво представлява арбитражната теория за формиране на цените; какви са следствията от нея и какви са приликите и разликите между тази теория и Модела за оценка на капиталовите активи (МОКА)? Друго важно различие е актуализирането на главата, отнасяща се до инфраструктурата на пазарите. Между двете издания са настъпили промени в организацията на Комисията за финансов надзор, в правилата, търговската система и индексите на Българската фондова борса (София) и тези промени съответно са отразени. Добавени са нови термини към терминологичния речник, поправени са някои неточности и са използвани актуализирани данни, когато се коментират практически аспекти.

Целта на тази книга е да се даде фундамент от качествени знания за финансовите инвестиции. Това е сравнително нова област за българската теория и практика. На разположение на българските инвеститори вече е широка палитра от финансови инструменти с различни характеристики, които се емитират и търгуват на вътрешния пазар. А присъединяването на страната към Европейския съюз и свързаната с това свобода на движение на капитали предлагат на българските инвеститори достъп до практически всякакви финансови инструменти и пазари.

Аудиторията, към която е насочена тази книга, е широка. Замислена е като учебник за студентите от икономическите и финансовите специалности на университетите и това се отразява на структурата и начина на изложение в нея. Въпреки това, поради големия спектър от разгледани въпроси на теорията и практиката на капиталовите и паричните пазари, тя може да представлява интерес и за професионалисти, които работят в областта на инвестициите, за други икономисти или за хора, които искат да разширят познанията си за финансовите инструменти на пазара.

Мнения
Потребители, закупили тази книга, са закупили още и следните книги:
17 Октомври

Питър Дракър
предлага да помислим ДНЕС за:

Съзнанието на обществото
Религията не може да обхване никое общество, без да напусне своето истинско Царство.
Автор
Известия
ИзвестияИнформирайте ме за нови издания на Инвестиции
Препоръчай на приятел


Препоръчайте тази книга чрез майл