Категории
Нови книги
Големите въпроси – Философия
Големите въпроси – Философия
18.00 лв.
Информация
Заглавие: Лидерството
ISBN: 954-9964-70-1
Обем: 486 стрaници
Корица: Твърда корица
Дата на издаване: 09.06.2003
Цена: 19.00 лв.

Откъс: Продължи

... Защото той имаше вяра в нас повече, отколкото ние самите, защото беше смел, когато това беше наложително, груб, когато трябва, нежен, без да е сладникав... Заради хилядите безсънни нощи, заради пословичната му твърдост и неподатливост на болката и страданията около него, обявяваме Рудолф Джулиани, ­ световния кмет, ­ за МЪЖ НА ГОДИНАТА НА СПИСАНИЕ “ТАЙМ” за 2001 г.

 С прямота на нюйоркчанин и страст към идеите, в тази книга Рудолф Джулиани демонстрира как лидерските умения, до които прибягва в своята работа, могат да бъдат използвани успешно от всеки лидер. Преди атаките срещу Световния търговски център на 11 септември 2001 г., които го принудиха да поеме нежелана историческа роля, Джулиани беше само на няколко месеца от края на мандата си като един от най-ефективните кметове в историята на град Ню Йорк.

Лидерството работи в две посоки, пише Джулиани: то е привилегия, но е свързано и с големи отговорности ­ от налагането на структура, която е подходяща за целите на организацията, до формирането на екип от хора, които са способни да покажат най-доброто от себе си и да поемат неочаквани, но оправдани рискове. Лидерът трябва да има здрави убеждения, да работи в съответствие с тях, да бъде отговорен за крайния резултат - принципи, които Джулиани илюстрира откровено и с голяма доза кураж на страниците на тази важна и изключително навременна книга.


Мнения
21 Септември

Питър Дракър
предлага да помислим ДНЕС за:

„Позиция, оставяща след себе си вдовици”
„Позицията, оставяща вдовици след себе си” е погрешен начин на работа в мениджмънта, който може да унищожи един след друг много компетентни хора.
Автор
Известия
ИзвестияИнформирайте ме за нови издания на Лидерството
Препоръчай на приятел


Препоръчайте тази книга чрез майл