Категории
Нови книги
Дами канят
Дами канят
15.00 лв.
Информация
Заглавие: Алманах-пътеводител на Пловдив и околностите му
Автор:
ISBN: 978-954-327-121-4
Обем: 264 стрaници
Корица: Твърда корица
Дата на издаване: 27.04.2018
Цена: 14.00 лв.

Откъс: Продължи

 Издаден през далечната 1928 година, „Алманахъ - пътеводителъ на Пловдивъ и околностите му“ е двуезичен справочник – на български и френски език, нещо наистина новаторско за това време.

Книгата е фототипно издание и съвместен проект на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ и Фондация „Пчелен кошер“. Целта на проекта е да популяризира националното богатство на съкровищницата на българската книжнина и да подпомогне дейността й за неговото опазване и съхранение.

Пътеводителят съдържа подробно представяне, с богати исторически справки, географско разположение, климат и съвременно състояние на Пловдив и на най-значимите градове в областта. Това са: Карлово, Казънлък, Борисовград /Първомай/, Татар Пазарджик /Пазарджик/, Хасково, Станимака /Асеновград/ и Чирпан.

Информацията, включена в Алманах - пътеводителя обхваща всички сфери на стопанския и икономическия живот. Наистина едни развити европейски градове! С адреси и телефонни номера ориентира жителите на Пловдив например: за намиращите се по това време консулски служби в града на големите европейски страни – 11 на брой, за адвокатски кантори, лекарски кабинети, аптеки, банки и банкери, съдилища и т.н.

Рекламни карета върху цяла страница , доста често двуезични, още по-нагледно  помагат на потребителите да се ориентират и намерят нужното за техния бизнес и потребности.


Мнения
Потребители, закупили тази книга, са закупили още и следните книги:
Автор
Известия
ИзвестияИнформирайте ме за нови издания на Алманах-пътеводител на Пловдив и околностите му
Препоръчай на приятел


Препоръчайте тази книга чрез майл